test

Föräldrar rasar mot sexskämt i julkalendern Upprörda föräldrar på Facebook hotar bojkotta SVT:s julkalender "Tusen år till julafton".
Relaterat
Upprörda föräldrar på Facebook hotar bojkotta SVT:s julkalender "Tusen år till julafton". Orsaken är ett klipp där skådespelarna läser ur en 70-talsbok om sex och skämtar om "vuxenskönt".

Det var i förra veckan som SVT själva lade upp klippet på Facebook som en försmak på julkalendern med historieätarnas programledare Lotta Lundgren och Erik Haag.
Årets julkalender försöker berätta barnens historia i olika tidsepoker och just det här klippet handlar om hur det var att växa upp på 1970-talet. En man högläser ur en bok om hur barn blir till medan barnen lyssnar och mest tycker det är pinsamt.
"Flickor har slidor och pojkar har snoppar", läser mannen medan barnen fnissar och tittar generat på varandra. "Snoppen åker in i slidan och det kallar vi vuxna för vuxenskönt".
Sekunden senare slår han igen boken och börjar prata om situationen i Bolivia och om det finns vin hemma.
Klippet har sedan den publicerades fått drygt 263 kommentarer. En del av dem tycker att SVT har gått för långt.
"Smaklöst och sliskigt... det fanns säkert en mer normal vardag på 70-talet än att man hade sexualundervisning för barnen och drack vin. Så OCH om det nu var så i majoritet så behöver man inte sliska till det så mycket... SVT bör ju tänka på de mindre tittarna istället. Det är upp till föräldrarna om man vill berätta om sex och på hur man berättar det", skriver en Anne-Charlotte som dessutom menar att de kunde ha utelämnat vinet.
- See more at: http://www.gp.se/zappat/1.2913266-foraldrar-rasar-mot-sexskamt-i-julkalendern#sthash.fEUEy1v3.dpuf 

test http://www.aba-skol.se

Mark Zuckerberg och hans fru Priscilla Chan har gett den nya organisationen namnet the Chan Zuckerberg Initiative. I och med den lovar man att skänka bort 99 % av sina Facebook-aktier under sin livstid. I nuläget har dessa ett värde på 45 miljarder dollar, motsvarande 391 miljarder kronor. - See more at: http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.2914728-familjen-zuckerberg-har-fatt-en-dotter#sthash.qHN5RHBj.dpuf
Läs mer om våra våra produkter här: Produkter